Trening hjelper – men ikke hvis du sitter for mye

30 minutter med trening, daglig, reduserer risiko for tidlig død med opptil 80% – hvis du tilbringer mindre enn 7 timer sittende daglig. Men for de som tilbringer 11-12 timer sittende hjalp ikke treningen.

Det skriver The Conversation om en stor studie utført i Storbritannia, USA og Sverige hvor tusenvis av mennesker ble fulgt over mange år.

Helsedirektoratet anbefaler alle voksne minimum 150 minutter fysisk aktivitet i uka, men dette utgjør under 30 minutter daglig. Hva du gjør resten av tiden har også stor påvirkning på fysisk form og helse.

Studien viser at trening er viktig, men også at annen lett aktivitet og fravær av sitting har stor påvirkning. En konklusjon av studien var at 30 minutter trening tilsvarer 3 timer lett aktivitet og en mer vertikal hverdag, spesielt foran skjermen, bidrar.

Prøv vårt bevegelsesbrett som gjør det lettere å stå aktivt når du jobber. Da slipper du like stor statisk belastning og får den naturlige bevegelsen som gjør det lettere å stå, også foran skjermen.